Ramazan Şerbeti Tarifi, Ramazan Şerbeti Nasıl Yapılır?
Malzemeler
125 gr kırmızı üzüm
250 gr vişne
125 gr kırmızı erik
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
Yarım çubuk tarçın
Yarım çay kaşığı toz zencefil
2 adet karanfil
1 litre su
Hazırlanışı
Meyveleri yıkayıp saplarını ayıklayın.
Bütün malzemeleri bir tencereye alıp kısık ateşte meyveler yumuşayıp rengini verinceye kadar -yaklaşık yarım saat- pişirin.
Soğuduktan sonra süzgeçden geçirin (dilerseniz kalan posaya 1 bardak su ekleyip 5 dakika kaynatıp tekrar süzgeçden geçirebilirsiniz.) Tadını kontrol edip damak tadınıza göre biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz.
Bir sürahiye alıp soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun…
alıntı.
No comments:
Post a Comment