Saturday, July 7, 2012

Türk Bahçesi Dünya Birinciliğine Çok Yakın – Antalya İnternet Haber






Hollanda’nın Venlo kentinde 5 Nisan 2012 ile 7 Ekim 2012 arasında düzenlenen Expo Floriade 2012 Venlo Botanik Expo’suna katılan ülkeler arasında ilk üçe giren Türk Bahçesi, dünya birincisi olma yolunda. Dünya Botanik Expo’larında bir gelenek olan “Ülke Bahçeleri Değerlendirme Jürisi” Venlo’da kurulan tüm bahçeleri incelemesinin ardından finale kalan ülkeleri açıkladı. Botanik sektöründe önem teşkil eden farklı ülkelerden toplam 9 üyesi bulunan değerlendirme jürisinin oylarıyla Almanya ve Çin ile aynı puanı alarak ilk üçe giren Türk Bahçesi, dünya birincisi olma yolunda büyük avantaj sağladı. Türkiye’yi Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu’nun temsil ettiği jüri, nihai kararını Ekim ayında yapılacak son incelemeden sonra verecek.




CUMHURBAŞKANI AÇMIŞTI




Hollanda’nın Venlo kentinde düzenlenen Expo Floriade 2012 Venlo Botanik Expo’suna Türkiye adına ulusal katılımı Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yaptı. Toplam 1.000 metrekarelik alanda inşa ettiği Türk Bahçesi, yöresel bitkiler yanında, ebru sanatı, hat sanatı, iğne oyası ve cam işleme gibi ülkemize özgü değerler sergileniyor.




Türk Bahçesi’ni açılışını 19 Nisan 2012′de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Hollanda Kraliçesi Beatrix gerçekleştirmişti. Ayrıca Türk Bahçesi’ni bugüne kadar 10 binin üzerinde ziyaretçi gezdi.

No comments:

Post a Comment