Sunday, July 1, 2012

RAKI MEZELERİ - DATÇA BADEM KÖFTESİ TARİFİ - BADEM KÖFTESİ NASIL YAPILIR

RAKI MEZELERİ - KIYMASIZ KÖFTE TARİFİ - DATÇA BADEM KÖFTESİ TARİFİ - BADEM KÖFTESİ NASIL YAPILIR






Bugün de sizlere çilingir sofralarının güzel mezelerinden badem köftesi tarifini vermek istiyorum.  Yapılışı hem kolay hem de hızlı.

Malzemeler:

2 Avuç Taze Badem

3 Dilim Bayat Ekmek

2 Domates

2 Kuru Soğan

3 Dal Taze Soğan

Yarım Demet Maydanoz

2 Diş Sarmısak

1 Kaşık Doğal Ev Salçası

1 Kaşık Un

1 Yumurta

Yarım Su Bardağı Galeta Unu

Tuz

Karabiber

Kimyon

Yapılışı:

Bayat ekmekleri su ile ufalayın. Bademleri dövdükten sonra ıslayıp, yumuşatın. Domatesleri kuşbaşı doğrayıp, suyunu ayırın. Soğanı rendeleyin. Maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyın. Sarmısağı ezin ve hepsini eliniz ile karıştırın.






Bu karışıma; salça, un, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip iyice yoğurun. Sonra bu karışımdan ceviz  büyüklüğünde toplar hazırlayıp, galeta ununa bulayıp zeytinyağında sararana kadar kızartın.

No comments:

Post a Comment