Saturday, August 25, 2012

Mayalı börek, Mayalı börek tarifi yapılışı malzemeleri




Mayalı börek tarifi için bu tarif gerçekten tam kıvamında tutuyor. Hazır olan börek harcı ve börek hamurunu istediğiniz gibi şekiller vererek yapabilirsiniz. Biz rulo şeklinde yaptık seçim sizin.






Gerekli malzemeler:






1 su bardağı süt

Yarım su bardağı zeytin yağ

Yarım su bardağı yoğurt

1 tane yumurta

1 paket kuru maya

1 çorba kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

4 su bardağı un






İç malzeme:

2 tane haşlanmış patates

50 gram beyaz peynir (yarım su bardağı)

Yarım demet maydanoz

Birer çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber






Üzeri için:

150 gram eritilmiş tere yağ ve bir miktar susam













Mayalı börek tarifi:






Geniş bir kabın içine hamur malzemelerini alın ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Ortalama 15-20 dakika yoğurmak yeterli oluyor.

Hamurun üzerini temiz bir havlu ile örtün ve 1 saat hamuru dinlendirin.

Hamuru ikiye bölün ve önce birinci hamuru merdane ile sıvı yağ ve ya eritilmiş tere yağ sürerek dikdörtgen bir hamur açın.

Diğer hamuru da aynı şekilde açın.

İç malzemeyi bir kabın içinde karıştırın ve yarısını bir yufkanın diğer yarısını da diğer yufkanın içine dökün.

Hamurları rulo halinde sarın ve dilim dilim kesip, yağlanmış fırın tepsisine döşeyin.

Fırını 200 dereceye ayarlayın ve 5 dk ısıtın.

Bu esnada böreğin üzerine eritilmiş tere yağ sürün ve susam serpin

Fırın ısınınca mayalı börekleri fırına sürün ve böreklerin üzeri kızarın dereceyi 170 e düşürüp içini de pişirin ve pişen mayalı böreği fırından çıkarın servis edin.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment