Monday, August 27, 2012

PEYNİRLİ POĞAÇA






  






MALZEMELER






1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ veya ( yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı tereyağ)



1 paket kabartma tozu,

1 çay kaşığı tuz,

1 yumurta ( akı hamuruna katılacak, sarısı poğaçaların üzerine sürülecek),

Aldığı kadar un

İç malzemeler:

250 gr beyaz peynir , yarım demet maydanoz veya dereotu


 


HAZIRLANIŞI

Yoğurt, yağ, yumurta akı, süt ve tuzu yoğurma kabında karıştırın. üzerine kabartma tozu ve un ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.Hamurun üzerini nemli bir bez ile örtüp, yarım saat dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar kopartın elinizle açtırın, ortasına peynirli iç harç koyup poğaça şeklinde kapatın. Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine sıralayın, üstlerine yumurta sarısı sürün, önceden ısıttığınız(170) fırında kızarana kadar pişirin.


 

No comments:

Post a Comment