Thursday, August 9, 2012

Patatesli Börek Gül Böreği Tarifi






İlk olarak patateslerimizi yıkıyoruz ve soyuyoruz.

Tenecereye sütü koyup, içine patatesleri de atın ve patatesler yumuşayana kadar bekleyiniz.

Patatesler yumuşayana kadar sütü çekecektir ardondan, tuz ve baharatları da katıp patateslerimizi güzelce eziyoruz.

Yufkaları rahatça çalışabileceğiniz masanıza ya da tezgahınıza seriyorsunuz  isterseniz bu aşamada yufkaları üçgen şekilde kesin ve içlerine, az önce hazırladığımız patates harçlarını koyuyoruz.

Yufkaları kenarından kıvırmaya başlıyoruz, rulo şekline getiriyoruz sonra rulo halindeki yufkaları tekrar kendi içine doğra kıvırarak gül şeklini veriyoruz. Fotoğrafa bakarak daha kolay anlayabilirsiniz, yapmak hiç zor değil. Önce rulo yapacağız sonra gül şekli, fotoğrafa bakınız. Şekil verdiğimiz börekleri, yağladığımız fırın tepsisine yerleştiriyoruz.

Tüm yufkalarımızını içine patates koyup kıvırıp tepsimize yerleştirip yufkalarla işimizi bitiriyoruz.

Şimdide küçük bir kasede 2 tane yumurta sarısını çırpalım ve böreklerimizin üzerine sürelim.

Sıra geldi böreği pişirmeye, fırınımızı önceden 180 derecede ısıtıyoruz, börekleri fırına koyup kızarmalarını bekliyoruz.

Mis gibi :=) sıcak sıcak servis ediyoruz, afiyet olsun.





Malzemeler: (6 kişilik, 25 dakika) 3 tane yufka




  • 4 tane orta boy patates





  • 3 su bardağı süt





  • 3 yemek kaşığı tereyağ





  • 2 tane yumurta sarısı





  • 1 tutam karabiber





  • 1 tutam kırmızı toz biber





  • tuz






No comments:

Post a Comment