Monday, August 13, 2012

Oktay Usta Tavada Peynirli Salamlı Börek Tarifi

Oktay Ustanın Tavada Peynirli Salamlı Börek Tarifi şu şekilde.


Tavada Peynirli Salamlı Börek İçin Malzemeler
3 Adet Yufka
1 Kase Kültür Mantarı
2 Adet Biber
1 Adet Kırmızı Biber
1 Adet Domates
50 Gram Salam
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
200 Gram Peynir


Tavada Peynirli Salamlı Börek Yapılışı
Mantar ve biberleri doğrayıp biraz sıvıyağ koyduğumuz bir tavada soteliyoruz. Yarı kıvamda sotelendikten sonra doğranmış salamı ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. Domatesi küçük küpler şeklinde doğruyoruz. Tavanın altını kapatmaya yakın domatesleri katıyoruz.


Tuzunu ve karabiberini ekliyoruz. Domateslerde biraz daha kavrulduktan sonra altını kapatıyoruz. Tavamızın tabanını yağlıyoruz. Tereyağını ayrı bir yerde eritiyoruz. İlk yufkayı tavanın tabanına seriyoruz. Erimiş tereyağına biraz sıvıyağ koyup karıştırıyoruz. Yufkanın üzerine biraz damlatıyoruz.


Diğer yufkayı parçalayıp üzerine yayıyoruz. Üzerine biraz daha yağ sürüyoruz. Salamlı ve mantarlı harcımızı yufkanın üzerine döküp yayıyoruz. Beyaz peyniri üzerine ufalıyoruz. Üzerine diğer yufkayı seriyoruz. Dışarıda kalan yufkaları içe doğru kapatıyoruz. Üzerine yağ sürüp kısık ateşte pişiriyoruz. Ara ara spatulayla kaldırıp kontrol


Afiyet Olsun.





Bu yazı Yemek Tarifleri kategorisine, Oktay Usta Tavada Peynirli Salamlı Börek, Oktay Usta Tavada Peynirli Salamlı Börek Tarifi, Oktay Ustam Tavada Peynirli Salamlı Börek, Tavada Peynirli Salamlı Börek, yeşil elma Tavada Peynirli Salamlı Börek etiketleri ile admin tarafından yazılmıştır. yer imlerinize ekleyin.

No comments:

Post a Comment